Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Forever young!! I wanna be forever young!!! :)

     Η δύναμη του χρόνου......

     Πολλοί φυσικοί, μαθηματικοί , ακόμα και λαοί ολόκληροι από τα αρχαία χρόνια πέρασαν μέρες ολόκληρες και χρόνια προσπαθώντας να εξηγήσουν και να υποδείξουν την δύναμη του χρόνου.
     Το ερώτημα είναι , τελικά τί είναι ο χρόνος? Κανείς δεν μπορούσε να απαντήσει με ακρίβεια αυτή την ερώτηση. Κι αν κάποιος προσπαθήσει να το κάνει... τότε ένα άλλο ερώτημα γεννιέται... Ποιός καθορίζει τον χρόνο τελικά???

     Η ιστορία αυτή είναι γνωστή σε όλους λίγο πολύ. Το ερώτημα όμως παραμένει και από αυτή την γνωστή ιστορία μου έχει μείνει κάτι...ο νόμος της σχετικότητας. Εγώ σε αυτό θα βασιστώ για να απαντήσω το ερώτημα αυτό. Στην φυσική ο χρόνος είναι σχετικός με την ύλη, την ενέργεια, την βαρύτητα.. Στην ζωή όμως με τί είναι σχετικό? Ποιός είναι αυτός που θα καθορίσει πόσος χρόνος χρειάζεται για να κάνεις κάτι, να συγχωρέσεις κάποιον ή πόσο χρόνο θα σου πάρει να ερωτευτείς??

     Και το πιο βασικό ποιός μας καθορίζει την ηλικία μας και το πόσο χρονών είμαστε στ' αλήθεια???

     Η απάντηση είναι ότι ο χρόνος όντως είναι σχετικός!!! Ο χρόνος είναι σχετικός και με τις πράξεις αλλά και τα λόγια μας! Είναι σχετικός με την διάθεση των ανθρώπων αλλά και το τί είναι ικανοί να κάνουν για να φτάσουν στο στόχο τους! Πιστεύω ακόμη πολύ στο ότι η ηλικία μας είναι σχετική με το πώς νιώθει ο κάθε άνθρωπος και στο τί κάνει ο καθένας για να ζήσει την ζωή του. Και το μυστικό είναι ότι ο χρόνος ποτέ δεν πάει χαμένος αλλά και ούτε ποτέ γερνάει!!!

     Γνωρίζω ανθρώπους πολλούς οι οποίοι είναι αρκετά μεγάλοι και μπορείς άνετα να πεις ότι ''ο χρόνος του άγγιξε στο πέρασμά του'' , αλλά πως μπορεί ο χρόνος να του άγγιξε όταν η καρδιά τους και η ψυχή τους είναι σαν μικρού παιδιού?? Οκ θα συμφωνήσω στο ότι η εξωτερική εμφάνιση αλλάζει αλλά τα μάτια μένουν τα ίδια! Και κοιτάζοντας μέσα από τα μάτια τους βλέπεις πως δεν πέρασε ούτε μέρα από τότε που ήταν μικρά παιδιά! Και αυτοί οι άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν βρει το νόημα και την ευτυχία στη ζωή!

     Όταν νιώθεις ότι είσαι μικρό παιδί τότε είσαι!!! Και κανείς δεν μπορεί να στο αλλάξει αυτό!!! Κανείς!!! Ούτε καν ένας αριθμός ηλικίας!!!! Το καλύτερο σ' αυτό είναι ότι σαν μικρό παιδί μπορείς άφοβα να ζήσεις... να κάνεις τρέλες, να πάρεις σωστές μα και λάθος αποφάσεις χωρίς να καταδικάζεις τον εαυτό σου μετά!!! Μπορείς να βγεις στον δρόμο να τραγουδήσεις με την ψυχή σου... να χορέψεις μέχρι τελικής πτώσης και όλα αυτά επειδή το νιώθεις!!! Κανείς δεν θα σε κρίνει και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει!!! 

     Το νόημα της ζωής είναι αυτό.. να την πάρεις εσύ πρώτος στα χέρια σου πριν να σε πάρει αυτή στα δικά της!!! So ζήσε την ζωή σου σήμερα όσο μπορείς...και μην σε νοιάζει η κριτική των άλλων!!!
Είσαι όσο χρονών νιώθεις!!!! Εγώ το έχω πλέον αποδεχτεί!!! Θα είμαι πάντα μα πάντα ένα παιδί που δεν θα πάψει να ονειρεύεται και να ελπίζει!!!!

Forever young... i wanna be forever young!!! :)
Καλημέρα σας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου