Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Είσαι το μεγάλο ή το μικρό ψαράκι τελικά??

     Κάποιοι άνθρωποι είναι γεννημένοι να διοικούν και άλλοι είναι γεννημένοι να τους διοικούν λένε... 



Video: Xrispa - To thyma

     Υπάρχουν χιλιάδες ιστορίες, μύθοι και γνωμικά που υποστηρίζουν αυτή την άποψη πολλών ανθρώπων! Εγώ όμως δεν την υποστηρίζω... Μπορεί το μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό, αλλά αν δεν υπήρχε το μικρό αυτό ψαράκι το μεγάλο δεν θα ζούσε καν... Όλη η διατροφική αλυσίδα θα μπορούσε άνετα να διαλυθεί εξαιτίας σ' αυτό το μικρό ψαράκι! Και τότε τι αξία θα είχε το μεγάλο ψάρι αφού και αυτό νεκρό θα ήταν στο τέλος! Το συμπέρασμα ποιο είναι? Ότι αυτά τα μικρά ψαράκια δίνουν αξία στο μεγάλο! Χωρίς αυτά όλα τα μεγάλα ψάρια θα εξαφανίζονταν και τότε τίποτα δεν θα υπήρχε ζωντανό πάνω στην γη!!! Κι όμως κανείς δεν το βλέπει αυτό, κανείς δεν μπορεί να δει ξεκάθαρα και να εκτιμήσει την αξία του μικρού ψαριού που ''θυσιάζεται'' για το μεγάλο, μέχρι που το μικρό ψαράκι να εξαφανιστεί ή να επαναστατήσει επιτέλους... 

     Μερικοί άνθρωποι παρομοιάζουν τον εαυτό τους ως μεγάλα ψάρια και άλλοι ως μικρά... Και έτσι η ζωή αρχίζει και παίρνει μορφή! Μια μορφή μιας γυάλας, γεμάτη ψάρια μέσα, σε διάφορες ποικιλίες γενεών αλλά και χρωμάτων! Σε αυτή την γυάλα όσο και να βάζεις φαγητό στα ψάρια, τα μεγάλα ψάρια θα βρούνε τρόπο να φάνε τα μικρά, είναι στην φύση τους χαραγμένο! Και τα μικρά ανήμπορα πέφτουν στην μοίρα των μεγάλων ψαριών και ζούνε μια ζωή με τον φόβο πότε θα έρθει η σειρά τους να φαγωθούν!!! 

  

Video: ΝΑΜΑ - '' ΤΟ ΨΑΡΑΚΙ''

     Δεν γίνεται όμως αυτό.. Αυτό δεν είναι δίκαιο... Γιατί τα μικρά ψαράκια ταυτόχρονα να είναι και αδύναμα? Και βασικά γιατί η καλοσύνη, η υπομονή και η εγκράτεια , τρείς από τις μεγαλύτερες αρετές στον κόσμο να ταυτίζεται με την ''αδυναμία'' και την ''αποτυχία'' κάποιου. Δηλαδή αν κάποιος είναι ευγενικός και είναι ανεκτικός με όλους και όλα, πάει να πει πως είναι αδύναμος να εκφραστεί και να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν? Ή ακόμη χειρότερα πάει αυτό να πει ότι αν κάποιος είναι καλός είναι το μικρό ψάρι, το οποίο είναι ο πιο εύκολος και ευάλωτος στόχος? Δηλαδή αν κάποιος είναι πολύ καλός πάει να πει ότι είναι και θύμα??? 

     Ζούμε δηλαδή σε μια κοινωνία εγωιστών, ψευτιάς και απάτης! Πρέπει όλοι να γίνουμε διεκδικητικοί, να μην μας νοιάζει τίποτα παρά μόνο ο εαυτός μας και πρέπει να μην εμπιστευόμαστε και να μην δίνουμε ευκαιρίες σε κανένα αν κατάλαβα καλά?  Ε όχι!!! Και επειδή είμαι ο καλός της υπόθεσης δεν σημαίνει ότι θα ανέχομαι καταστάσεις μια ζωή και ότι είμαι μ@λ@κ@ς να τα ανέχομαι όλα!!! Όλα έχουν τα όρια τους, και μερικοί άνθρωποι πρέπει να ξεχωρίσουν τα δικά τους από τους άλλους! Έμειναν πολλοί λίγοι άνθρωποι που είναι πραγματικά καλοί και κάνουν πράγματα για τους άλλους χωρίς να έχουν κάποιο προσωπικό συμφέρον, ε δεν θα τους εξαλείψετε κι αυτούς!!!    

    Και στην τελική ποιός είναι αυτός που διανέμει τους ρόλους για τον κάθε άνθρωπο? Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει από μόνος του τον ρόλο του... Από μόνος του ανακαλύπτει τον εαυτό του μέσα από την ζωή του και ανάλογα παίρνει μια μορφή και προσπαθεί να την τελειοποιήσει. Τίποτα δεν είναι σίγουρο στην ζωή, όλα αλλάζουν... Την μια μέρα μπορεί να είσαι μεγάλο ψάρι και να γίνεις ξαφνικά μικρό, και την άλλη από μικρό να εξελιχτείς σε μεγάλο!!! Ένα είναι σίγουρο ότι εμείς οι ίδιοι διαλέγουμε ταυτότητα, εμείς οι ίδιοι κρίνουμε την κάθε περίσταση και συμπεριφερόμαστε ανάλογα, και σε αυτό κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας το αλλάξει!!! Όλοι ζούμε σε μια γυάλα, ζούμε από την ίδια τροφή και αναπνέουμε από τον ίδιο αέρα... Κανείς δεν έχει το κάτι διαφορετικό από σένα που μπορεί να τον μεταχειρίζονται διαφορετικά, ο καθένας είναι ιδιαίτερος και μοναδικός! Κανείς δεν μπορεί να σου επιβάλει κάτι ή να σου βάλει μια ετικέτα θύματος απάνω σου!!! Εσύ έχεις την ζωή σου στα χέρια σου και δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα επάνω σου για να επιβιώσεις!!! Δεν χρειάζεται να γίνεις σαν και αυτούς, γιατί αυτοί μια ζωή θα ψάχνουν ευτυχία εις βάρος τρίτων και δεν θα βρίσκουν!!! Νομίζουν ότι νικούν αλλά στο τέλος της μέρας εσύ έχεις κερδίσει πιο πολλά απο αυτούς! Έχεις ευτυχία αλλά και εσωτερική γαλήνη και μπορείς να ζεις χωρίς τύψεις για κάτι κακό που έκανες σε κάποιον που δεν άξιζε τέτοια συμπεριφορά!

   Πρέπει να εμπιστευόμαστε τους γύρω μας, πρέπει να ερωτευόμαστε πιο συχνά και να δίνουμε ευκαιρίες στους άλλους γενικά. Όμως πρέπει να μάθουμε και να απαιτούμε τον σεβασμό όταν αυτός δεν υπάρχει και τα δικαιώματά μας όταν αυτά καταπατούνται!! Δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι σε κάτι που μας πιέζουν να κάνουμε ή σε κάτι που είναι ενάντια στις αρχές και τα πιστεύω μας! Δεν πρέπει να πηγαίνουμε με το ρεύμα και να ανεχόμαστε τα πάντα!! Είναι στιγμή να ξυπνήσουμε επιτέλους και να αντιδράσουμε σε όλη αυτή την πλεκτάνη που δημιουργούν γύρω μας! Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να μιλήσει, να αντιδράσει και να ξεσπάσει ενάντια σε αυτό όλο το κακό που γίνεται εις βάρος του!!!

    Αυτή η κακή συμπεριφορά πολλών δεν πρέπει να μπει εμπόδιο στην ζωή μας, απλά κάθε φορά πρέπει να είμαστε πιο επιφυλακτικοί με όλους! Κανείς δεν έχει την δύναμη να σου επιβάλλει κάτι αλλά μόνο εσύ είσαι ο κυρίαρχος του εαυτού σου!!!
   
Και στο κάτω-κάτω για τον ψαρά όλοι ψάρια είμαστε... 

Καληνύχτα σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου