Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Men from Mars, Women from Venus....

     Πολλές φορές προσπαθώ να καταλάβω πως σκέφτονται οι άνδρες, πως αντιδράνε, τι έχουν στο μυαλό τους γενικά και πιστεύω δεν είμαι και η μόνη... Γενικά τον τελευταίο καιρό έκανα αρκετή παρέα με άνδρες και προσπάθησα να μπω στην ψυχολογία τους... Και εδώ ταιριάζει το ρητό κάποιες φορές είναι καλύτερα να μην ξέρεις κάποια πράγματα! Ένα είναι το σίγουρο... Οι άνδρες είναι όντως από τον πλανήτη Άρη και οι γυναίκες από τον πλανήτη Αφροδίτη... 

     Αναρωτιέμαι αρκετές φορές αν έχουν συναισθήματα, αν όντως πονάνε, αν έχουν τύψεις, αν έχουν ανασφάλειες όπως εμάς τις γυναίκες... Η απάντηση είναι σε όλα ναι! Έχουν ανασφάλειες και ίσως περισσότερες από εμάς, ναι πονάνε και πάρα πολύ, αγαπάνε πολύ, κλαίνε, φοβούνται και όλα τα σχετικά απλά το κρύβουν... Φυσικά ο ένας είναι διαφορετικός από τον άλλο και αυτό δίνει στις γυναίκες μια ελπίδα ότι θα βρούνε κάποιο ιδανικό γι' αυτές... Ο κάθε άνδρας αντιδρά διαφορετικά σε κάθε κατάσταση! Άλλοι είναι πιο κοινωνικοί, άλλοι εκφράζονται πιο ελεύθερα... Αλλά οι περισσότεροι άνδρες δεν εκφράζονται εύκολα, κλείνονται στο καβούρι τους, το παίζουν σκληροί και δεν θα τους δεις να κλαίνε ποτέ ιδικά δημοσίως γιατί θεωρούν ότι το κλάμα είναι ένδειξη αδυναμίας και αποτυχίας... εκεί θίγετε ο εγωισμός τους!!! Πολλές φορές πληγώνουν χωρίς να το σκέφτονται καν, επειδή εμείς οι γυναίκες είμαστε πιο συναισθηματικές τα παίρνουμε όλα στα σοβαρά ή δίνουμε πολλές φορές αξία σε λόγια και πράξεις που αυτοί δεν θυμούνται καν! Οι γυναίκες σκέφτονται και παρατηρούν το παραμικρό ενώ οι άνδρες είναι πιο χαλαροί και άνετοι σε όλα, δεν δίνουν πολύ σημασία σε ότι γίνετε και εκεί κάπου χάνετε η αρμονία της σχέσης επειδή οι γυναίκες το λαμβάνουν αυτό ως αδιαφορία...



     Οι διαφορές των γυναικών με τους άνδρες συχνά με φέρνει εκτός ορίων! Συχνά σκέφτομαι ότι δεν αξίζει να ασχοληθώ μαζί τους επειδή οι περισσότεροι μας πληγώνουν και ίσως επειδή εμείς οι γυναίκες σκεφτόμαστε και αντιδρούμε διαφορετικά, περιμένουμε από αυτούς την ίδια αντίδραση με μας!  Άλλες φορές λέω ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να ζήσουν χωρίς τους άνδρες (ακόμα το πιστεύω :P ), λέω ακόμα ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα και δεν έχουμε την ανάγκη κανενός!! Όλα αυτά όμως γκρεμίζονται όταν ένα κακό συμβεί... Εκεί βλέπεις ότι ο κόσμος είναι φτιαγμένος για την συνύπαρξη των δύο φύλων!! Οι άνδρες όπως και οι γυναίκες είναι απαραίτητοι ο ένας για τον άλλο! Ο καθένας αφήνει το δικό του στίγμα, ο καθένας συνεισφέρει με τον δικό του τρόπο σε μία σχέση και ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο που δεν μπορείς να τον αγνοήσεις! Μπορεί να τα βγάζουμε μόνοι μας πέρα χωρίς σύντροφο, χωρίς μια σχέση αλλά θα έρθει η μέρα που η ανάγκη της συντροφικότητας θα  μας χτυπήσει την πόρτα. Αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα και ανεξάρτητα από τον χαρακτήρα και τις απόψεις του καθενός με βάση τις σχέσεις.

     Ο άνδρας θα σου προσφέρει σιγουριά, ασφάλεια, προστασία! Όταν ένα λάστιχο σκάσει στην μέση του πουθενά, ο πατέρας θα είναι εκείνος που θα σιγουρευτεί ότι η οικογένεια του είναι ασφαλής, θα μείνει μόνος του αν λάχει στην ερημιά μέχρι να έρθει βοήθεια αλλά πρώτα θα στείλει την οικογένειά του σπίτι. Όταν κάποιος προσπαθήσει να σου κάνει κακό τότε ο φίλος σου ή ο αδερφός σου θα προσπαθήσει να σε σώσει από αυτόν, θα σε υπερασπιστεί. Ακόμη και ένας άγνωστος άνδρας στον δρόμο μπορεί να τα βάλει με τον κλέφτη που σου έκλεψε την τσάντα! Και μια άλλη φορά, αυτός ο ένας, θα σε προσέχει σε στιγμές αδυναμίας, θα είναι δίπλα σου στις δύσκολες στιγμές και θα είναι εκεί έτοιμος να σε σηκώσει στα χέρια του αν χρειαστεί και να σε κουβαλήσει μέχρι να σε πάρει σε ένα ασφαλές μέρος μέχρι να γίνει καλά! Αυτός ο ένας θα σε κάνει να ξεχαστείς από τα προβλήματα σου, να αφεθείς και να ταξιδέψεις σε μέρη που κανείς δεν θα μπορεί να σας βρει! Θα σε κάνει να τα ξεχάσεις όλα και όλους!

     Η γυναίκα θα είναι πάντα εκεί να σε φροντίζει, να σε προσέχει και να σε στηρίζει συναισθηματικά! Μια μητέρα είναι πάντα δίπλα στα παιδιά της, θα τα στηρίξει σε ότι κάνουν, θα τα συμβουλέψει και θα προσπαθήσει να προσφέρει πάντα το καλύτερο σε αυτά! Η αδερφή σου ή μια καλή σου φίλη θα σου δώσει συμβουλές για τα προβλήματά σου, τα ερωτικά σου ζητήματα αλλά και τα επαγγελματικά! Θα είναι εκεί στα καλά και στα κακά, για να γελάσετε μα και να κλάψετε μαζί! Θα είναι αυτή που θα σου σκουπίζει τα δάκρυα ή τις πληγές σου μετά από ένα καυγά! Και αυτή, η μία , θα είναι εκεί να σε στηρίζει σε όλα, να περνάτε στιγμές μοναδικές, μακριά από άγχος και υποχρεώσεις! Θα είναι αυτή η μία που θα σε κάνει να νιώθεις μοναδικός και θα σου βγάλει συναισθήματα που πριν δεν μπορούσες να τα εκφράσεις!

     Ο κόσμος των ανδρών μπορεί εύκολα να γίνει ένα με τον κόσμο των γυναικών αρκεί οι γυναίκες και οι άνδρες να κάνουν υποχωρήσεις και να δώσουν την ευκαιρία ο ένας στον άλλο να καταλάβουν πως σκέφτονται, τι ανάγκες έχουν ξεχωριστά και τα θέλω του αντίθετου φύλου!  Έτσι θα μπορέσουν αυτοί οι δύο κόσμοι να συνυπάρξουν αρμονικά! ;)


Video: I'm The One - Other View & Mark Angelo

Skorpinazzz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου