Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

It's Christmas time...

        Είναι Χριστούγεννα!!! :) Η καλύτερη εποχή του χρόνου!! Η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου όπου όλοι είναι χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και γεμάτοι χαρά!! Είναι η εποχή που όλα είναι στολισμένα και παντού ακούγονται χριστουγεννιάτικα τραγούδια, γέλια και χαρές! Οι μεγάλοι γίνονται μικροί και οι μικροί μικρότεροι!!! :) Τουλάχιστο έτσι πρέπει να είναι!!! 





   

Video: Shakin' Stevens - Merry Christmas Everyone


     Τα Χριστούγεννα δεν είναι απλά μια μέρα γιορτής, αλλά κρατάνε για 2 εβδομάδες τουλάχιστο, δηλαδή όσο κρατάνε και οι διακοπές μας! Βασικά χαρακτηριστικά των Χριστουγέννων είναι ότι σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα δέντρο στολισμένο με φωτάκια που μένουν ανοιχτά μέχρι τα ξημερώματα, ότι σίγουρα μέσα στο σπίτι θα υπάρχει έστω ένας Άι Βασίλης, ένας τάρανδος και πολλά άλλα μικρά διακοσμητικά αντικείμενα που θα σου θυμίζουν την παιδική σου ηλικία και που θα σε κάνουν να χαμογελάς χωρίς λόγο! Γίνεσαι και εσύ ξανά παιδί!!!! Εντάξει ίσως και να υπάρχει κάπου ένας Άι Βασίλης που θα χορεύει ασταμάτητα και θα τραγουδάει εκατό φορές το ...ho ho ho Merry Christmas... και θα σου σπάσει τα νεύρα αλλά αυτό είναι το Christmas spirit!!! Παντού υπάρχουν γλυκά, σοκολάτες, χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές και κάπου εκεί είναι κρυμμένα και τα χριστουγεννιάτικα δώρα!!! Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες έχουν την τιμητική τους αυτό τον καιρό και κανείς δεν φαίνεται να λέει όχι σε αυτά! Τα τραπέζια είναι γεμάτα με φαγητό και οι επισκέψεις συγγενών δίνουν και παίρνουν αυτό τον καιρό! Και όλα είναι έτοιμα για σένα δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα γιατί είσαι σπίτι σου!



      Όπου και να 'σαι ότι και να κάνεις δεν έχει σημασία γιατί είναι η εποχή που όλα τα μέλη της οικογένειας γυρνάνε πίσω στο μέρος όπου μεγάλωσαν για να περάσουν τα Χριστούγεννα με άτομα που αγαπάνε! Δεν έχει καλύτερο συναίσθημα από το να ξυπνάς το  πρωί στο κρεβάτι της αδερφής σου, με αυτή δίπλα σου, μετά από μια τρελή νύχτα διασκέδασης να πηγαίνεις και να κοιμάσαι μετά σαν μικρό παιδάκι στο κρεβάτι της μαμάς σου και να ξυπνάς λίγο πιο μετά βλέποντας την μαμά σου να απλώνει τα ρούχα που τα είχες βάλει για πλύσιμο μόλις την προηγούμενη νύχτα! Να πηγαίνεις στην κουζίνα και να υπάρχει ήδη έτοιμο πρωινό φτιαγμένο από την μητέρα σου για σένα... Όλα να είναι στην εντέλεια.. καθαρά και περιποιημένα!!! Και τότε λες I'm home!! Home, sweet home!!! Προγευματίζεις με τους δικούς σου, τρως το μεσημεριανό σου με όλη σου την οικογένεια και με πολλούς συγγενείς και με ανθρώπους που ήσουν όλη την ζωή μαζί τους κάθε Χριστούγεννα και σε όλες τις γιορτινές αυτές μέρες! Δεν έχεις λόγο να ανησυχείς για τίποτα γιατί όταν είσαι σπίτι σίγουρα κάπου θα είναι η μητέρα σου με την γιαγιά σου να μαγειρεύουν μαζί ή να κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες μαζί και δεν θα σε αφήσουν να κάνεις τίποτα! 



     Και έρχεται η μεγάλη μέρα που θα κάνεις πιττούλες και μελομακάρονα με την γιαγιά σου μια μέρα πριν και θα σου τραγουδάει όλη την ώρα. Θα σου τηλεφωνήσει 10 φορές την παραμονή των Χριστουγέννων για να σου θυμίσει ότι αύριο θα πάτε εκκλησία μαζί και θα σου ξανά τηλεφωνήσει η ώρα 5 το πρωί για να είναι σίγουρη ότι θα ξυπνήσεις και θα πας να την βρεις!!!  Ο παππούς θα κάθεται στην ''πολυθρόνα του'' λέγοντας τις δικές του ιστορίες στα εγγονάκια του, ή που θα χαρίζει πράγματα δικά του, καινούργια και παλιά σε όλους! Ο πατέρας σου θα κάνει την σούβλα με τους υπόλοιπους άνδρες της οικογένειας και η μαμά θα βοηθάει για τις τελευταίες προετοιμασίες του τραπεζιού μαζί με τις υπόλοιπες γυναίκες! Κάπου εκεί θα υπάρχει ένας που θα σε κάνει να γελάς ή και ο καθένας με τις ιστορίες του θα κάνει τους υπόλοιπους να γελάνε! Τα μικρά μωρά θα τρέχουν από εδώ και από εκεί και θα κάνουν φασαρία αλλά είναι η μόνη μέρα που κανείς δεν νοιάζεται και δεν ενοχλείται από τίποτα και όλοι είναι χαρούμενοι! Όλοι ανταλλάσουν δώρα μεταξύ τους και αν όχι ανταλλάσουν έστω ευχές αγάπης και χαράς! Παιδιά σου κτυπάνε την πόρτα και λένε τα κάλαντα... Ακόμη και στους δρόμους υπάρχουν άνθρωποι που λένε τα κάλαντα και τραγουδάνε χαρμόσυνα τραγούδια... Μπορείς να νιώσεις την χαρά και την αγάπη του κόσμου παντού!





     Αυτά είναι τα Χριστούγεννα, έτσι πρέπει να είναι πάντα! Είναι μέρες αγάπης και χαράς, δεν πρέπει να είμαστε λυπημένοι και απογοητευμένοι με την ζωή!! Πρέπει να αφήσουμε όλα τα προβλήματά μας στην άκρη και να διώξουμε κάθε αρνητική σκέψη!!! Είναι η στιγμή που πρέπει να αποβάλουμε το μίσος και την οργή από την καρδιά μας και να τρέξουμε κοντά σε αγαπημένα μας πρόσωπα, να συγχωρέσουμε αλλά και να συγχωρεθούμε γιατί όλοι αξίζουν την αγάπη μας αυτές τις μέρες! Και όλοι έχουν την ανάγκη της οικογένειάς τους αυτές τις μέρες because there is no place like home!!!












     Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές!!! :)      
     Πάντα με υγεία και χαρά!!!! :)  

     Skorpinazzz... :)                            
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου